El passat dissabte a la tarda vam celebrar la presentació de l’escola de ciclisme i els equips de competició Jufré Vic-ETB a l’Edifici del Sucre de Vic, un acte que va resultar un èxit i que ens serveix per visualitzar el creixement d’aquest projecte que vam començar ara fa sis anys. Un projecte integral de ciclisme ja consolidat i del que n’estem molt satisfets.

No ens podem estar d’agrair als nois i noies que participen del projecte, a les famílies que van assistir a la presentació i a les que porten anys formant part d’aquesta escola de ciclisme de la qual en són la base. També als monitors, que juntament amb les famílies són el motor del projecte. Per descomptat, també al Club Natació Vic-ETB per recolzar aquest projecte.

A l’acte hi van poder assistir representants d’autoritats, com el Sr. Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, l’alcaldessa de Vic, Sra. Anna Erra, Isaac Taberner, representant d’Osoning, als que agraïm la seva presència, així com representants de patrocinadors com Kyrocream i Escalé Pou.

Durant la tarda vam poder presentar les dues grans novetats per aquesta temporada, començant un nou equip de competició de carretera en categoria júnior, dirigit per Pius Dòniga, amb anys d’experiència en la categoria a l’equip Bicis Esteve, que dóna continuïtat a l’equip cadet dels últims anys i que farà un important calendari català i estatal. De la mateixa manera, es va presentar l’equip de descens, nova modalitat de l’escola, així com els equips de categories inferiors que competeixen en carretera i en BTT fins a cadet.

Per últim, es va realitzar un petit homenatge al Sr. Josep Maria Viladoms, que amb els seus 95 anys ha estat vinculat al ciclisme des de ben petit, passant de ser corredor a ser el primer president del Club Ciclista Calma de Sant Julià de Vilatorta, organitzador de curses ciclistes, treballador de la Federació Catalana de Ciclisme i voluntari de la Volta a Catalunya, entre d’altres.

“A nivell particular, voldria agrair-li el suport i l’acompanyament que em va brindar en la meva etapa amateur i el seu suport moral incondicional. Per mi, és un referent per tot el que ha fet pel ciclisme a la comarca i a Catalunya”, en destaca el director de l’escola, Josep Jufré, que per sisè anys estarà al capdavant d’aquest projecte de ciclisme de referència a Osona amb voluntat de seguir consolidant-se.