El dilluns de Pasqua també va ser la ocasió en què l’equip júnior Jufré Vic-ETB es va desplaçar a França per disputar la 40a edició del GP de Força-Réal, una exigent social d’uns 70 quilòmetres amb sortida a Millars (Rosselló) i final en alt a la mateixa ermita de Força-Réal.

L’equip dirigit per Pius Dòniga hi va participar amb nou corredors, que van poder agafar important experiència davant de corredors de totes les categories i, a més, van poder demostrar ser el millor equip júnior, amb Isaac Vilarrasa arribant a meta com a primer júnior, seguit d’Arnau Fonollosa i Sergi Moya (primer classificat entre els corredors de primer any).

Després de tres voltes al circuit per Millars, la cursa es va decidir en la part final, superant ports com Col de la Bataille que van trencar totalment la cursa. “Al final va ser on es va trencar tot, amb un desnivell de més de 1.000 metres acumulats en els últims ports, que és molt en aquestes curses“, explicava el director, Pius Dòniga, que apuntava que “són curses importants per l’experiència que s’agafa, corrent davant de destacats corredors sub23“.

Toni Algarrada, Bernat Isach, Raul Sebastianes, Guillem Camps, David Zlatev i Marc Vidal van completar l’expedició en una cursa en què uns errors de cronometratge no van permetre tenir les classificacions concretes.

safag