L’equip júnior Jufré Vic-ETB va tornar aquest cap de setmana a la competició participant de divendres a diumenge a les tres etapes de les que constava la XXXIII Vuelta a Álava júnior (País Basc), on els corredors dirigits per Pius Dòniga van tornar a competir contra els millors corredors de la categoria d’arreu de l’estat, aconseguint una tercera plaça per equips i un top10 “tot i les adversitats“.

Alberto Hernández segueix amb les seves bones actuacions en les voltes per etapes que ja el van portar a ser top5 al Trofeu Cabedo i ha acabat amb una notable vuitena posició a la general en una competició marcada per uns recorreguts molt durs en què el conjunt va acabar tercer en la classificació per equips malgrat tenir “molt mala sort“, tal com apunta Dòniga. “Arribàvem amb corredors importants com Arnau Fonollosa i Isaac Vilarrasa malalts, amb tractaments d’antibiòtics, i la cosa es va creuar encara més a la crono inicial“.

I és que la competició va arrancar amb una contrarellotge per equips amb sortida i arribada a Arriola amb un exigent recorregut de 17,8 quilòmetres, en què l’equip va acabar signant la sisena plaça, amb un temps de 25:09 marcat per exactament un minut més que els vencedors, l’equip local Arabarrak.  “En Raul Sebastianes fa partir una avaria mecànica només començar la crono, i ja vam haver d’esperar mig quilòmetre per tornar a formar el grup“, recorda el tècnic.

Foto: Ixone Nuñez / Federación Alavesa de Ciclismo

Per la seva banda, la jornada de dissabte va comptar amb 96,7 quilòmetres en línia amb sortida i arribada a Júndiz, amb doble pas pel port de Salinas de Añana (2ª categoria). Una jornada “dura, exigent“, en què Adrià Bartrina i Alberto Hernández es van situar bé a la general després de ser dos de la trentena de corredors que van arribar destacats en aquesta segona etapa, marcada per novament per els entrebanc tècnics.

L’Arnau Fonollosa va patir una caiguda i en Raul Sebastianes va tenir aquest cop un accident amb un cotxe. Per altra banda, “el que havia de ser el nostre home fort per disputar la general, Alberto Hernández, va patir una punxada que va fer que tot l’equip treballés per tornar-lo a reintegrar al pilot“, que finalment va ser qui va decidir el vencedor de l’etapa.

Hernández va ser un dels protagonistes de la cursa, premiat amb el top10 final. Foto: Ixone Nuñez / Federación Alavesa de Ciclismo

Per últim, la tercera i última etapa de diumenge comptarva amb 80 quilòmetres amb sortida i arribada a Nanclares de la Oca, també amb un recorregut trencacames amb fins a quatre ports puntuables de muntanya. Aquest cop, Alberto Hernández, va poder ser un dels onze integrants de l’escapada del dia que va arribar destacada a meta, permetent-li signar el seu bon lloc a la general final.

Per la seva banda, Arnau Fonollosa va ser 12è a l’etapa, guanyant l’esprint del grup perseguidor, on també hi van entrar Bernat Isach, Isaac Vilarrasa i Adrià Bartrina, que finalment acabava sent 13è a la general, i un dels millors corredors de primer any. La general final, la va completar Arnau Fonollosa 31è, Isaac Vilarrasa 32è i Toni Algarrada 40è, mentre Sebastianes no podia acabar, dolgut per l’accident del dia anterior.

Pius Dòniga celebrava l’actuació col·lectiva d’un equip que “arribant mermat, va saber treure bons resultats i ser el tercer de 22 equips, tot i les adversitats“. “La clau d’aquestes curses per etapes també és fer una bona crono, i així ho reflexa la general on el vencedor final va sortir de l’equip que es va endur la crono“, apuntava sobre el conjunt, que aquest diumenge estarà participant a la tercera prova de la Copa d’Espanya, la Cursa del Llobregat disputada entre Navàs i Sant Boi de Llobregat.