El passat diumenge es va disputar la 37a edició de la Cursa del Llobregat, tercera prova de la Copa d’Espanya júnior d’aquesta temporada, on l’equip júnior Jufré Vic-ETB hi va participar plantejant batalla. Després de tres proves, els nois de Pius Dòniga són el segon millor equip de la Copa d’Espanya amb només un altre equip català com el Tot net-Terrassa per davant.

Alberto Hernández va ser un dels principals protagonistes de la prova quan van arribar els tres ports de la jornada. En el moment en què el vencedor de la Copa d’Espanya, Carlos Rodríguez (Polartec-Kometa) es va destacar a l’Alt d’Ullastrell (coronat a 30km per la línia de meta), Hernández va saltar a la seva persecució juntament amb Álex Martín, fins que van ser atrapats en la zona favorable camí del Llobregat.

La cursa la va guanyar el català Pau Miquel després de destacar-se en els últims quilòmetres, arribant amb uns segons d’avantatge sobre un grup capdavanter ja molt reduït en què hi havia tres corredors de l’equip Jufré Vic-ETB: Arnau Fonollosa (15è), Alberto Hernández (16è) i Adrià Bartrina (18è). Per la seva banda, Raul Sebastianes va guanyar l’esprint del grup perseguidor (21è), Sergi Moya va ser 29è, Toni Algarrada 44è i Isaac Vilarrasa 58è.

A la Copa d’Espanya li queden tres cites, que diversos corredors de l’equip Jufré Vic-ETB afronten en bones condicions a la general, com ara Isaac Vilarrasa (9è), Alberto Hernández (10è) i Arnau Fonollosa (16è). Justament aquests tres corredors són els que han estat seleccionats per la selecció catalana per a córrer a la Classique des Alpes, important prova del calendari UCI internacional de categoria júnior que es disputa aquest dissabte. Molta sort!