El periple dels júniors Jufré Vic-ETB va continuar la passada setmana a la prestigiosa Vuelta Internacional al Besaya (Cantàbria), quatre etapes amb un pilot de més de 200 corredors, amb presència d’equips de diversos països. Després de quatre dies de cursa, el conjunt dirigit per Pius Dòniga (representat per Arnau Fonollosa, Alberto Hernández, Isaac Vilarrasa, Marc Ortiz, Sergi Moya, Bernat Isach i Adrià Bartrina) segueix competint colze a colze amb els millors equips de l’estat, destacant especialment el top 10 d’Alberto Hernández i la combativitat d’Arnau Fonollosa.

El gran protagonista de la primera etapa entre, disputada entre Los Corrales de Buelna i el Parc de Cabárceno, amb 82 quilòmetres, va ser Fonollosa. El campió català en ruta va escapar-se de sortida en una jornada en què es pujaven l’Alto de Hijas (3ª categoria) i La Braguia (1ª), coronat a 32 quilòmetres de la línia de meta: en primer lloc entrant en un grup de quatre corredors, i després unint-s’hi una quinzena més al quilòmetre 50 d’etapa, entre ells Isaac Vilarrasa. Fonollosa va resistir, acabant 4t a l’etapa, a 22 segons de David Domínguez (Tot net-Terrassa), i a més enduent-se el liderat de la muntanya i el premi al més combatiu.

arnau-fonollosa-mallot-muntanya-vuelta-besaya-2018

Fonollosa, al podi com a millor escalador.

La situació es va endurir a la segona etapa entre Villacarriedo i Bostronizo, 76km acabats en altura al port de 2ª categoria després de superar Alto San Martín (3ª categoria) i Alto de Hijas (2ª). Després d’una etapa en què de nou Fonollosa va estar present als atacas per l’escapada, el millor de l’equip va ser el sempre regular Alberto Hernández, 8è a 22 segons a l’etapa guanyada pel líder de la Copa d’Espanya Carlos Rodríguez (Polartec-Kometa). El badaloní, a més, es va situar 10è a la general, a 46 segons d’un liderat que mantenia el català David Domínguez.

La tercera etapa encara era més tenia un final més selectiu: constava de 75,1 quilòmetres en arribada en altura al Embalse de Alsa (1ª categoria) després de superar la pujada a Castillo Pedroso (2ª categoria) a 25 quilòmetres per la meta. I la jornada va començar molt ràpida, en una primera hora a 43km/h de mitjana en què Marc Ortiz va filtrar-se en una escapada de tres corredors, incorporant-s’hi posteriorment un Arnau Fonollosa que no va parar quiet ni un dia.

Arribada la pujada final, Alberto Hernández va demostrar la seva qualitat escaladora lluitant amb els millors de la cursa a la puajda en altura i acabant 6è, amb 49 segons respecte el vencedor, el català Álex Martín (Polartec-Kometa). També va fer una bona etapa Adrià Bartrina (25è i 8è corredor de 1r any), mentre que Hernández pujada a un 6è lloc de la general que ja no cediria a la última etapa, de 101,5 quilòmetres entre Castañeda i Los Corrales de Buelna, en què els ascensos a l’Alto de Brenes (1ª categoria) i Collado de Cieza (2ª) a la segona meitat de recorregut que decidrien la cursa.

La jornada final va ser molt moguda, amb constants atacs buscant fer un tall que pugués canviar la resolució de la cursa (en algun d’ells hi va entrar Isaac Vilarrasa i, com no, un Arnau Fonollosa que va tenir premi a la seva combativitat enduent-se la classificació general dels esprints especials). I a la pujada a Cieza va ser on Alberto Hernández va atacar en busca de millorar la seva classificació a la general, coronant el port final amb un grup de tres corredors entre els quals hi havia el líder, que finalment s’escaparia en solitari juntament amb un Martín que després marxaria en solitari camí de la victòria final a la general, mentre Hernández era 3r a l’etapa.

Així doncs, Alberto Hernández tancava una volta en què els júniors Jufré Vic-ETB han demostrat per què són una de les referències del pilot estatal amb el 6è lloc de la general, a 2:34 de la victòria. El seguien Adrià Bartrina, 26è, Isaac Vilarrasa, 69è, Arnau Fonollosa, 85è, Bernat Isach, 86è, Marc Ortiz, 88è, i un Sergi Moya que abandonava a la darrera etapa després d’una gran feina durant els quatre dies.