La Marxa Jufré Riuprimer d’aquest any ha estat un èxit de participació. Aquesta setena edició ha estat la més multitudinària amb gairebé un miler de participants. Esgotats del ritme d’aquests últims dies, volem començar reconeixent l’esforç del col·lectiu ciclista, de patrocinadors, col·laboradors i voluntaris.

La feina impagable de 150 persones voluntàries ha permès dur a terme una Marxa Cicloturista de qualitat. Posarem tres exemples per il·lustrar-ho. A causa de l’increment de participants, hem hagut de moure molts palets de menjar. Enguany, hi havia voluntàris destinats únicament al control dels residus. Aquesta ha estat la Marxa més ecològica i sostenible de totes les que hem fet i ens ha marcat la línia a seguir de cara al futur. Aquests voluntàris s’encarregaven únicament de controlar que els residus orgànics no es barregessin amb el plàstic i el cartró. Oferir el parament de taula compostable és una mostra del nostre compromís amb el medi ambient. I finalment, els pagesos i els veïns també hi juguen la seva perquè ens han cedit dos camps on poder aparcar els cotxes dels participants. Seria injust posar noms propis, però volem mencionar la feina dels voluntàris del Club Natació Vic-ETB, de l’Escola de Ciclisme de l’implicació del Pedala-Pedala i resta de voluntaris del poble de Sta. Eulàlia.

La feina i el suport de les institucions també ha estat cabdal. Els ajuntaments de Vic i Santa Eulàlia de Riuprimer ens ho han posat fàcil i des del primer dia els hem tingut al nostre costat. La Guàrdia Urbana de Vic ha fet una feina incansable amb una gran implicació. Els Mossos d’Esquadra han vetllat per la seguretat de la Marxa i els membres de Protecció Civil de Cercs han controlat l’encreuament més perillós.

Diumenge vam omplir de fletxes per marcar el recorregut, per avisar del metre i mig de seguretat dels cotxes respecte dels ciclistes, per anunciar trams estrets o revolts perillosos.

La presència d’esportistes d’alt nivell i reconeguts en les seves disciplines ens ha donat color. Hem tingut noms com els de Rosa Romero, Alberto Losada, Melcior Mauri, Xavi Florencio, Nani Roma, Àlex Haro, Marc Coma, Àlex Crivillé, Carlos Checa, Aleix Espargaró, Javier Moracho, Lluís Capdevila, Marcel Zamora i molts més. Tot això ha fet que els participants ens hagin fet arribar missatges de felicitació amb els mateixos inputs de cada any, és a dir: ambient proper i immillorable, proximitat amb l’organització i esportistes convidats, tracte excel·lent, avituallaments i dinar generosos i un recorregut espectacular.

Malauradament, hi va haver tres caigudes. Els ferits van ser atesos ràpidament pels serveis mèdics i es recuperen favorablement de les contusions. Esperem retrobar-nos l’any vinent per gaudir d’una nova edició de la Marxa Jufré Riuprimer.

Enllaç recull de fotos Marxa 2019