• La Marxa Jufré es va celebrar el diumenge 19 de setembre i va acollir 450 participants
  • El duatleta, triatleta i Ironman Marcel Zamora ha estat l’ambaixador d’aquesta vuitena edició

Diumenge es va celebrar la vuitena edició de la Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer, després d’un any sense poder-se celebrar a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. Josep Jufré, organitzador de la marxa, en fa una valoració molt positiva: «No hi va haver cap accident destacable, tots els participants van arribar bé i tant l’organització, com els voluntarios, com la marxa en general, van funcionar de manera excel·lent».

El mateix pensa Marcel Zamora, duatleta, triatleta i Ironman català, que aquest any ha estat l’ambaixador de la Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer, «a nivell de circuit em va flipar. Tot i que conec Osona, aquest circuit no el coneixia. No compta amb un port súper mític o conegut com altres marxes, però és un circuit molt atractiu, és molt tècnic, té molts revolts, juga amb el desenvolupament perquè és molt puja-baixa. I per la gent que ve de fora, és una manera molt bonica de conèixer Osona».

En aquesta vuitena edició hi han participat 450 persones, «en altres edicions haviem acollit el doble de participants, però aquest any no podiem acollir gaire més de 500 persones per la dificultat de concentrar gent per la Covid. Això ens ha permès oferir els avituallaments de manera individualitzada, respectant les mesures i els protocols Covid», diu Jufré.

Marcel Zamora destaca, a més, el «bon ambient que s’hi respira». Valora el nombre de participants de manera positiva, «a les marxes grans es perden moltes coses, aquí tot és més proper, té un aire familiar i en Josep, tot i haver estat professional, és molt proper i és molt fàcil parlar amb ell». Zamora assegura que ja té ganes de tornar i que aquests dies està animant a moltes persones perquè la facin, «per mi és un 10». Segons diu, «la gent estava molt contenta, el circuit és molt variat, l’asfalt està molt bé i els avituallaments són molt propers».

La Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer l’organitza l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i el Club Natació Vic-Etb «ens agrada treballar plegats», diu Jufré. També hi col·labora l’Ajuntament de Vic, «ens ha facilitat espais i qualsevol cosa que hem necessitat», diu Jufré, que assegura que la marxa s’ha celebrat gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, «ens ha donat tranquil·litat i confiança». L’organització també agraeix la implicació del club Pedala Pedala, la Fundació Nani Roma i tots els patrocinadors i col·laboradors.

L’objectiu de la Marxa és mantenir la qualitat i tornar a acollir un miler de participants. Marcel Zamora està convençut que la marxa s’està fent un nom dins el cicloturisme català.

Podeu veure el vídeo-resum de la Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer en aquest enllaç.

Galeria de fotos de la Marxa.