JOSEP JUFRÉ

Josep Jufré (1975, Santa Eulàlia de Riuprimer), és ex-ciclista professional amb una trajectòria de 13 temporades al més alt nivell internacional. Durant la seva carrera va poder participar en sis ocasions a la Vuelta a Espanya, tres al Giro d’Itàlia i una al Tour de França, a banda d’aconseguir set triomfs i, sobretot, ser un gregari clau per corredors del nivell de Cadel Evans, Robbie McEwen, Alberto Contador o Alexander Vinokúrov.

Enllaç al seu palmarès a la web ProCyclingStats

L’osonenc és ara responsable de la secció de ciclisme Jufré Vic-ETB, on exerceix de director i entrenador a l’escola de nens i joves de 4 a 18 anys. També dirigeix els equips de competició de carretera i de bicicleta de muntanya, coordina el club cicloturista i organitza la Marxa Cicloturista Jufré Riuprimer, n’és el fundador del projecte de ciclisme Jufré Cycling.

Jufré és director esportiu de Nivel III a través de la RFEC (Federació Espanyola de ciclisme), Tècnic de Nivell I estan registrat al ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya). Passada la seva retirada del més alt nivell, també ha treballat en els següents àmbits:

  • Monitor de l’“Aula Ciclista Cofidis” els anys 2012 i 2013 a Barcelona i Castelldefels
  • Membre de la comissió “Ciclisme de base” de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC)
  • Mànager i director: Equip Ciclista Elit-Sub23 “DORSALSPORT” 2013
  • Col·laborador de “La Volta a Catalunya” 2013 en el departament de Protocol
  • Col·laborador d’anàlisi tècnica en ciclisme en programes de TV3 i Catalunya Ràdio, també d’opinió a la premsa escrita a “La Vanguardia” “El 9 Esportiu” i al web biciciclismo.com.
  • Entrenador al “Centre de Salut i Rendiment Esportiu CENIT” Girona 2014-2015
  • Organitzador d’esdeveniments esportius on ha exercit de director tècnic com:

“Marxa Cicloturista L’Eix” 2012”, “La BTT VIC-PLATJA D’ARO 2012” ,“MARXA JUFRÉ RIUPRIMER”, “Pedalada Familiar Osoning”, “Copa Catalunya Infantil BTT Vic-Osoning Kids” i en el “1r. Critèrium Festes Barri del Remei-Vic”